Külföld

Újabb bevándorláspárti támadás Magyarország ellen

Sértik az uniós jogot a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében bevezetett új magyar menekültügyi eljárások az Európai Bizottság (EB) szerint.

Újabb bevándorláspárti támadás Magyarország ellen
Völner Pál: Az uniós bürokraták és a baloldal mintha végleg megszakította volna a kapcsolatot a valósággal
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A brüsszeli testület pénteken közölte, kötelezettségszegési eljárást indított, s ezért felszólító levelet küldött Magyarországnak, hogy tegye lehetővé a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférést. Azt EB azt kifogásolja, hogy az unión kívüli országok állampolgárainak ahhoz, hogy nemzetközi védelemért folyamodhassanak hazánkban, először valamely, az Európai Unió területén kívül található magyar nagykövetségen szándéknyilatkozat benyújtásával kell kinyilvánítaniuk, hogy menedékjogért kívánnak folyamodni.

Objektum doboz

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Facebookon úgy reagált, „az uniós bürokraták és a baloldal mintha végleg megszakította volna a kapcsolatot a valósággal”, hiszen éppen akkor indítanak eljárást, amikor Franciaországban dúl a terror, keresztény embereket fejeznek le, ráadásul a kontinens a vírus ellen küzd.

„Ha rajtuk múlik, Európa elpusztul. Mi ezért sem adhatjuk fel a küzdelmet. Harcolnunk kell az értékeinkért, érdekeinkért és a gyermekeink jövőjéért” – írta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom