Külföld

Török fiatalok támadtak meg egy bécsi templomot

Csaknem ötven török fiatal randalírozott csütörtök este a Bécs tizedik kerületében, Favoritenben található Antonskirchében. Az osztrák sajtó beszámolói szerint behatoltak a templomba, törtek-zúztak, felrúgtak több imapadot és a gyóntatószéket.

Török fiatalok támadtak meg egy bécsi templomot
Rendőrautó a bécsi Antonskirche előtt a támadást követően
Fotó: Kronen Zeitung/Andi Schiel

A Kronen Zeitung értesülései szerint többen azt kiabálták, hogy „Allah akbár”. A templom megtámadása előtt és után is randalíroztak, verekedtek az utcán, petárdákat is dobáltak. Mire a rendőrség kiérkezett az Antonskirchéhez, a tettesek már elmenekültek. A rendőrségnek péntekig a csoport tíz tagját sikerült azonosítania. 

Sajtóbeszámolók szerint iszlamista fiatalok egy csoportja hónapok óta szítja a feszültséget a Favoriten kerületben, ahol sok bevándorló él. A Kronen Zeitung úgy tudja, korábban egy internetes videóban „iszlamista ellenállásra” szólítottak fel. A belügyminisztérium fokozott ellenőrzést rendelt el a kerületben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom