Külföld

Nem fogja hagyni a lengyel rendőrség, hogy templomokat rongáljanak

Folytatódnak a tüntetések

A lengyel belügyminiszter határozott rendőri fellépést ígért a templomok megvédésére. Mariusz Kaminski kifejtette: a tiltakozók többször zavartak meg szentmiséket és rongáltak meg templomokat.

Kaminski figyelmeztetett, mivel a tüntetők folytatják „agresszív és szentségtörő cselekményeiket”, a rendőrség határozott lépésekre készül. A vírushelyzet miatt Lengyelországban tiltottak az öt főnél nagyobb csoportosulások, de eddig a rendőrség nem oszlatta fel a tömeget. Kedden Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettes is közölte, hogy a pandémia miatt a tüntetések emberéleteket veszélyeztetnek. Tegnap ismét folytatódtak a megmozdulások, feminista tüntetők szabadság kivételére biztatták az embereket. Varsó ellenzéki főpolgármestere támogatásáról biztosította a tüntetőket.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom