Külföld

Az 1956-os forradalomra emlékezett a demokrata Joe Biden

Szavazott Donald Trump

Leadta szavazatát Donald Trump amerikai elnök Floridában, és ezzel csatlakozott ahhoz a több mint 54 millió amerikaihoz, akik úgy döntöttek, hogy még a november 3-án esedékes elnökválasztás előtt leadják voksaikat.

Trump egy West Palm Beach-en található könyvtárban szavazott, közel mar-a-lagói ingatlanjához. „Egy Trump nevű fickóra voksoltam” – mondta az elnök újságíróknak a szavazóurnától távozóban. Joe Biden demokrata elnökjelölt ugyanakkor most azzal hívta fel magára Magyarország figyelmét, hogy Twitter oldalán megemlékezett az 1956-os magyar forradalomról. „Hatvannégy évvel ezelőtt a szabadságszerető magyarok fellázadtak a kommunista uralom ellen. Az ő szellemük inspirálta a prágai tavaszt, a lengyel Szolidaritás mozgalmat és a berlini fal leomlását is. Elnökként mindig védelmezni fogom a demokráciát és a szabadságot itthon és szerte a világon” – írta a politikus. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televíziónak nyilatkozva vasárnap azt mondta, nem követett el bűncselekményt ukrajnai üzleti tevékenységével Hunter Biden, a demokrata elnökjelölt fia. Az amerikai külügyminisztérium pedig büntető intézkedéssel sújtotta az Oroszországi Föderáció Állami Kutatóközpontja Vegyészeti és Műszaki Központi Tudományos Kutatóintézetét és öt iráni vállalatot, az amerikai választási folyamatba történt beavatkozási kísérleteik miatt. Az orosz intézetet a Triton rosszindulatú szoftverrel történt számítógépes támadásokban való részvétellel vádolják, míg az iráni vállalatokat hamis információk terjesztésével.

Kapcsolódó írásaink

Trump leadta a szavazatát

ĀEddig mintegy 54,2 millió amerikai állampolgár élt már a korai szavazás biztosította lehetőséggel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom