Külföld

Újabb francia iszlamista csoportot számolnak fel

Folytatódik a nyomozás

A francia államfő újabb iszlamista szervezet felszámolását jelentette be kedden. Emmanuel Macron az MTI szerint közölte, hogy szerdai ülésén a kormány határoz a palesztinbarát Cheikh Yassine közösség feloszlatásáról, mert az iszlamista csoport „közvetlenül érintett” Samuel Paty meggyilkolásában.

A történelemtanárt azért fejezte le október 16-án egy csecsen iszlamista Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákjainak. Az említett Cheikh Yassine kollektíva vezetője Abdelhakim Sefrioui iszlamista prédikátor, aki rögzítette az interneten terjesztett videót, amelyben Samuel Paty egyik tanítványának apja a tanár ellen uszít, mert istenkáromlással vádolja. Sefrioui és az apa is előzetes letartóztatásba került további 14 emberrel együtt. Közülük hatot, az elkö­vető hozzátartozóit kedd este elengedték a nyomozók.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom