Külföld

Varga Judit: Nem engedünk a zsarolásnak!

„Magyarországnak továbbra is súlyos fenntartásai vannak az elhíresült jogállamisági jelentéssel kapcsolatban” – írta kedd reggel a Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, aki a brit Guardiannek adott interjújáról számolt be.

Varga Judit: Nem engedünk a zsarolásnak!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

A tárcavezető szerint a jelentés módszertana hibás, „a jelentéshez felhasznált források hitelessége és függetlensége enyhén szólva is megkérdőjelezhető”. Varga arról is beszélt a lapnak, hogy „a jogállamisági jelentés egy politikai eszközzé vált, ami nem szolgálhat jövőben további jogállamisági párbeszéd alapjául”. 

Hangsúlyozta, a magyar kormány ezért továbbra is kiáll az alapvető jogok, a nemzeti szuverenitás és a jogállamiság védelme mellett, és elvárja, hogy Brüsszel ezeket az alapvető értékeket a hazánkkal kapcsolatos eljárások során is tartsa tiszteletben. „Továbbra is az a célunk, hogy megvédjük a magyar emberek egészségét és munkahelyét. Pénzügyi és politikai zsarolásnak nem engedünk!” – nyomatékosította Varga Judit. 

Objektum doboz

A brit Guardian egyébként a magyar kormány politikájával szemben erősen kritikus lap. Erre utalva a miniszter megjegyezte, fontos, hogy a nyugati fősodratú médiából tájékozódó európaiak ne csak a balliberális narratívával találkozzanak. 

Kapcsolódó írásaink