Külföld

Bemutatkozik Paul Fox, az új magyarországi brit nagykövet

A brit nagykövetség Facebook-oldalára feltöltött videóban mutatkozik be az Egyesült Királyság új budapesti nagykövete, Paul Fox.

Bemutatkozik Paul Fox, az új magyarországi brit nagykövet
Paul Fox, az Egyesült Királyság új budapesti nagykövete
Fotó: Facebook/UK In Hungary

Fox Iain Lindsayt váltja, aki 2016-tól négy éven át töltötte be a posztot, és derűs személyiségével, a magyar kultúra és a magyar emberek iránt tanúsított szeretetével sokak szívébe belopta magát hazánkban, idén nyáron azonban bejelentette, hogy negyven év után visszavonul a diplomáciai szolgálattól.

Most megismerhetjük utódját, akiről kiderül, hogy angol, londoni származású, és óriási focirajongó, kedvenc csapata a Tottenham Hotspur és az angol válogatott. Az új nagykövet a videóban azt is elmondta, hogy a feleségével érkezett Budapestre, három lányuk van, akik mindannyian, egyetemisták, az Egyesült Királyságban tanulnak.

Fox részben magyarul szólva hangsúlyozta, hogy szeretné jobban megismerni Magyarországot és a magyar kultúrát, ehhez pedig köszöni, ha a nagykövetség Facebook-oldalának követői ajánlanak könyveket, filmeket, ételeket, illetve meglátogatásra érdemes helyeket.

Objektum doboz

Kiemelte, nagykövetként csapatával együtt az a célja, hogy megőrizze és erősítse az Egyesült Királyság és Magyarország közti barátságot és együttműködést.

Éghajlatváltozás és környezetvédelem, kereskedelem és befektetés, oktatási és tudomány, a közös demokratikus értékeink megerősítése, külpolitika, biztonság- és védelmi politika , kulturális kapcsolatok - mindez csak néhány terület a sok közül, amelyben számít a magyar kormány, az üzleti élet, a civil szféra és az emberek szoros együttműködésére - tette hozzá.

„Várakozással tekintek a közös munka és a közös eredményeink elé, és nagyon remélem, eljön majd az idő, amikor személyesen is találkozhatunk” - fogalmazott Paul Fox, majd a videó végén a hazánkban élő brit állampolgárokhoz is szólt néhány szót.

Kapcsolódó írásaink