Külföld

Varga Judit: Még hiteltelenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Donáth Anna egy kiszivárgott felvételen arról beszélt, hogy a Fidesznek és Varga Juditnak igaza van a jogállamiság kapcsán. Az igazságügyi miniszter szerint ezzel „ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi”.

Varga Judit: Még hiteltelenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A HírTV által megjelentetett felvételen Donáth Anna momentumos EP-képviselő többek közt ezt mondja: „Ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak igaza van.”

Varga Judit szerint ezzel az újabb beismeréssel felérő mondatból több tanulság is levonható.

  • „Egyrészt még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, akkor azonnal kiderül, hogy álhírekről van szó és összedől az ellenzéki narratíva.
  • Másrészt innentől még az eddigieknél is hitetlenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés, a 7-es cikkelyes eljárástól az uniós költségvetési források kifizetésének jogállamisági kritériumokhoz kötéséig.
  • Harmadrészt ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi. Most már csak az a kérdés, hogy Momentum brüsszeli szövetségeseinek mennyire kínos ez a lebukás és tudják-e komoly arccal tovább folytatni a hazugságokra épülő légvárépítést.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink