Külföld

Erőszakos migránsbűnözés Németországban

Németországban elkövetett, súlyos sérülést okozó bűncselekmények 13,3 százalékát bevándorlók követték el – derül ki a szövetségi bűnügyi rendőrség (BKA) adataiból, amelyet a Welt am Sonntag című német lap közölt.

Erőszakos migránsbűnözés Németországban
A menedékkérők a német társadalomnak körülbelül két százalékát teszik ki, de a bűnözési statisztikákban felül vannak reprezentálva (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Nicolas Economou/NurPhoto

Németországban 2015 eleje és 2019 vége között 715 134, súlyos testi sértéssel gyanúsított embert fogtak el, akik közül 95 282 fő bevándorló volt. Az arány jelentős, mivel a menedékkérők a német társadalomnak körülbelül két százalékát teszik ki. A gyilkosságok esetében még magasabb az arány, az említett időszakban összesen 13 775 emberölés elkövetőjét azonosították, akik közül 2050-en voltak bevándorlók, az összes gyanúsított 14,9 százaléka.

A valós számok ettől eltérhetnek, mivel sok bűncselekmény elkövetőjét nem sikerül azonosítani.

A bevándorló hátterű fiatal férfiak nagyobb eséllyel válnak bűnelkövetővé a statisztika szerint. A Németországba 2015 és 2018 között érkezett bevándorlók 36 százaléka 18 és 29 év közötti férfi. Ez a réteg világszerte felülreprezentált az erőszakos bűncselekmények elkövetői között – tette hozzá a lap.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom