Külföld

Conte: Olaszország nem engedheti meg magának az újabb leállást

A látogatottabb utcák és terek lezárását, valamint az ülve fogyasztást nem biztosító vendéglátóegységek esti bezárásának korábbra hozatalát jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy egyelőre semmilyen további korlátozást nem terveznek.

Conte:  Olaszország nem engedheti meg magának az újabb leállást
Giuseppe Conte, Olaszország miniszterelnöke
Fotó: AFP/Palazzo Chigi press office

Giuseppe Conte kijelentette, nem a tavaszi járványhelyzet ismétlődik meg, "most az ország felkészültebb".  Hozzátette: Olaszország gazdasága nem engedheti meg magának az újabb leállást. Az oktatás is folytatódik. Közölte: a polgármesterek este kilenc órától elrendelhetik azoknak az utcáknak és tereknek a lezárását, ahol tömörülések alakulhatnak ki.

Éjfélig nyitva tarthatnak az éttermek, melyekben ülve lehet fogyasztani, asztalonként legfeljebb hat személlyel. Este hat órakor be kell viszont zárni azoknak, amelyek nem tudnak minden vendégnek ülőhelyet biztosítani, tehát a bároknak, presszóknak és  szórakozóhelyeknek.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom