Külföld

Vacsoramelegítés közben hívta Trump Orbán Viktort

Nem mindennapi történetet mesélt el Orbán Viktor arról, hogyan hívta őt vacsoramelegítés közben az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump.

Vacsoramelegítés közben hívta Trump Orbán Viktort
Orbán Viktor és Donald Trump találkozása 2019-ben
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

David Cornstein, az Államok korábbi magyarországi nagykövete a Népszavának mesélt arról, hogy néhány hete az Ovális Irodában adta át a felmondólevelét Trumpnak, aki beszélgetés egyszer csak azt mondta: „hívjuk fel Viktort”!

Csakhogy a miniszterelnök akkor éppen otthon volt a konyhájában és vacsorát melegített.

„Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. 'Hogy vagytok ti ott Magyarországon?' – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog” - mesélte Orbán Viktor a Blikknek, hogy is volt a történet, amely egyébként még Trump megfertőződése előtt történt.

A kormányfő hozzátette, szó esett a koronavírus-járványról is.

„Arról érdeklődtem, hogy állnak a vakcinakutatással. Azt felelte: biztatóan. Megkérdeztem, hogy Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina, Trump megnyugtató választ adott: számíthattok rám” - idézte fel Orbán Viktor.

Kapcsolódó írásaink

Újra kampányol Donald Trump

ĀMike Pompeo azt ígéri, nyilvánosságra hozza Hillary Clinton korábbi külügyminiszter vitatott hivatali levelezését