Külföld

Kioktatás és kettős mérce

Keményt választ kapott Kovács Zoltán államtitkártól Joe Biden, aki belevonta hazánkat az amerikai elnökválasztási kampányba. Kovács reagált Paul Lendvai publicista vádjaira is.

Kioktatás és kettős mérce
Kovács Zoltán
Fotó: MH

A totalitárius rendszerek között sorolta fel Joe Biden amerikai demokrata párti alelnök csütörtökön Fehéroroszországot, Lengyelországot és hazánkat. A politikus szerint a NATO-t a széthullás fenyegeti, a világban pedig egyre több a totalitárius rezsim.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteki Twitter-bejegyzésében emlékeztetett, az Orbán-kormány hivatalba lépése óta hazánk az Egyesült Államok egyik legelkötelezettebb szövetségese a NATO-ban. „Szóval erre számíthatunk a demokratáktól, ha megnyerik a választást? Még több leereszkedésre és kioktatásra?” – vetette fel Kovács.

Objektum doboz

Az államtitkára pénteken reagált arra is, hogy Paul Lendvai publicista legújabb könyvének kiegészítő fejezetében „führerdemokráciaként” minősíti a jelenlegi magyarországi politikai berendezkedést óvatosabban is bánhatna az ilyen súlyú kifejezésekkel és „az antiszemitizmus már rommá cáfolt, de mégis végeérhetetlen vádjával”, mivel a valóság az, hogy „Magyarország zsidó közössége ma reneszánszát éli. Budapest ma egyike azon utolsó európai helyeknek, ahol nem nézik meg az embert, ha kipát visel”.

Bejegyzésében Kovács Zoltán felsorolta a magyar kormány intézkedéseit az antiszemitizmus visszaszorítására, valamint a gazdasági helyzet javítására. „Ma Magyarországon a családoknak jobb, mint bármikor korábban, köszönhetően a kormány átfogó családpolitikájának, amely úgy tűnik a demográfiai adatok terén is kedvező fordulatot hoz” – hangsúlyozta. Megjegyezte, ha már mindezek a tények nem jutottak Lendvai eszébe, „akkor talán írhatott volna néhány gondolatot a magyarországi baloldal legutóbbi jelöltjéről, a judapestező és tetűcsúszdázó Bíró Lászlójáról”.
 

Kapcsolódó írásaink