Külföld

Joe Biden felmenői rabszolgatartók lehettek

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt, az Egyesült Államok volt alelnöke felmenői rabszolgatartók voltak - állította a The Blaze című jobboldali portált működtető Glenn Beck újságíró.

Joe Biden felmenői rabszolgatartók lehettek
Joe Biden demokrata jelölt
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

Beck - aki korábban a republikánusokhoz közelálló Fox televízió munkatársa volt - olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek azt állítják, hogy Joe Biden felmenői több rabszolgát is tartottak. 

Az újságíró azt hangoztatta, hogy egy - egyébként meg nem nevezett - családfakutató vállalkozás segítségével és hivatalos népszámlálási dokumentumokat átnézve térképezte fel hat nemzedékre visszamenőleg a demokrata párti politikus családfáját. Így az 1700-as évek végéig visszamenőleg talált adatokat arról, hogy a Biden-család akkori tagjai hány rabszolgát tartottak, hány dollárért vásárolták és esetenként adták tovább ezeket az embereket. A dokumentumokból kitűnik az is, hogy haláluk előtt a Biden-ősök nem szabadították fel a rabszolgákat, hanem tovább „örökítették” őket a családon belül. 

Glenn Beck közzétette a fellelt dokumentumok fénymásolatait is, köztük kézzel írott feljegyzéseket. 

Joe Bidenről korábban kiderült, hogy több évtizedes politikusi karrierje során támogatta a fekete és a fehér amerikaiak elkülönítését. Az előválasztások országos televíziós vitái során Kamala Harris demokrata párti szenátor felrótta Bidennek, hogy annak idején támogatta a fehér és a fekete bőrű amerikai gyermekek elkülönítését az iskolabuszokon. Harris azóta Biden alelnökjelöltje lett, és a Bidennek címzett akkori szemrehányásairól a napokban úgy nyilatkozott: csak egy vita volt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben. 

Az amerikai sajtóban egyébként arról is megjelentek  információk, hogy az indiai anya és jamaicai apa gyermekeként született Kamala Harris felmenői Jamaicában szintén rabszolgatartók voltak. 

A Bidenről megjelent információkra egyelőre sem a demokrata párti elnökjelölt és kampánya, sem a republikánusok nem reagáltak.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom