Külföld

Elkövetőből áldozat

Nagy erőfeszítésekbe kerülhet olyan interjút összeállítani, amelyben az elkövetőből áldozat lesz. A Hvg-nek sikerült - írta Varga Judit a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. 

Elkövetőből áldozat
Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

Azt nehéz lenne diplomatikusan minősíteni, hogy a Momentum szlovák testvérpártjának EP képviselője egy általa fasisztának nevezett szlovák párt és a Magyar Kormány politikája között párhuzamot von - emelte ki az igazságügyi miniszter.

Hozzátette, hogy  mindig megmosolyogtató, amikor az Európai Parlamentből valaki azt nyilatkozza, hogy “a probléma az, hogy a magyar és a lengyel kormány aláássa a jogállamiságot és azokat az elveket, amelyek betartását az összes állam önként vállalta.”Ez az Európai Parlament volt az, amely a magyar jogállamisággal foglalkozó Sargentini-jelentést úgy fogadta el, hogy “elfelejtették” az eredménybe beleszámolni a tartózkodó szavazatokat, amivel “csak” a saját Eljárási Szabályukat és az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződést sértették meg a jogállamiság nevében.

Objektum doboz

Az interjúban egyébként az objektív/független Hvg újságírója arról “elfelejtette” megkérdezni a liberális szlovák politikust, hogy mit szól ahhoz, hogy szövetségese, Donáth Anna kiszivárgott videója alapján egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék tudatos hazugságokat és álhíreket terjesztve vádolta egy világjárvány közepén Brüsszelben és idehaza a Magyar Kormányt azzal, hogy a koronavírus-törvénnyel diktatúrát épít - zárta a posztot Varga Judit. 

Kapcsolódó írásaink