Külföld

Trump először jelent meg a nyilvánosság előtt megfertőződése óta

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.

Trump először jelent meg a nyilvánosság előtt megfertőződése óta
Trump a Fehér Ház erkélyéről üzent: minden rendben
Fotó: AFP/Mandel Ngan

A Fehér Ház erkélyén nyilatkozó Trump elmondta: remekül érzi magát. Az elnök a jelenlévő több száz ember előtt azt ígérte: a koronavírus el fog tűnni.

„Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust” - hangsúlyozta a vírus eredetére utalva. Hozzátette: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina.

A tudomány és az orvosságok segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében - mondta az amerikai elnök.

Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és két helyszínen is gyűlést tart - jelentette be az elnök kampánystábja.

Trump kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az amerikai elnököt október 2-án szállították kórházba, miután a megelőző napon koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott. Nem tudni, hogy az elnök még fertőz-e, mert az illetékesek nem reagáltak az ezt firtató újságírói kérdésekre.

Trump kórházban antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és más készítményeket kapott. Még csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház orvosa kielégítőnek minősítette az elnök egészségi állapotát, és tudatta, akár már választási rendezvényeken is részt vehet.
 

Kapcsolódó írásaink

Szavazóurna helyett postaláda

ĀNagy vitákat váltott ki a levélszavazás intézménye az Egyesült Államokban a közelgő elnökválasztás előtt, Donald Trump elnök szerint csalásokra ad lehetőséget, a demokraták viszont könnyítenék a feltételeit

Parázs alelnökjelölti vita

ĀMike Pence Joe Bident Kína szekértolójának tartja, Kamala Harris pedig Trump Putyinnal való kapcsolatát hozta fel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom