Külföld

Beiktatták a lengyel kormány új tagjait

Kormányfőhelyettes lett Kaczynski

Andrzej Duda lengyel elnök beiktatta tegnap az átalakított varsói kormány új tagjait, köztük kormányfőhelyettesként Jaroslaw Kaczynskit, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökét és hat minisztert.

Az átalakított kormányban a tárcák összevonása nyomán húszról tizennégyre csökken a minisztériumok száma. Duda azokat is újból kinevezte, akik eddig is a kormány tagjai voltak, de hatáskörük megváltozik. Köztük van Mateusz Morawiecki is, aki kormányfői feladatai mellett magához vonta a digitalizációs tárca irányítását. A nemzetvédelmi, a bel- és az igazságügyi tárcát felügyelő Kaczynskin és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Jacek Sasinon kívül a negyedik kormányfőhelyettes Jaroslaw Gowin, az egyik kisebb kormánykoalíciós párt, az Egyetértés elnöke.

Kapcsolódó írásaink

Erős régiók, erős tagállamok

ĀA Visegrádi Csoport és a Három Tenger Kezdeményezés megerősíti Közép-Európa közös identitását – hangsúlyozta lapunknak Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom