Külföld

A keresztény értékeket védi a lengyel kormány

Elhalasztották a beiktatást

Védeni kell a lengyel iskolákat az „ideológiai forradalomtól” – hangsúlyozta Przemyslaw Czarnek kijelölt lengyel oktatási miniszter (képünkön) tegnap a Sieci című hetilapnak.

A keresztény értékeket védi a lengyel kormány

Rámutatott, a lengyel oktatási törvény szerint tiszteletben kell tartani a keresztény értékeket. Czarnek az LMBTQ-aktivisták lengyelországi akcióival kapcsolatban úgy fogalmazott: „Nem mi alakítjuk át mások szentjeinek a szobrait, hanem a mieinket gyalázzák meg. Nem mi rendezzük a szentmiséket parodizáló akciókat. Senkit sem támadunk, csak védeni akarjuk jogrendünket.” Czarneknek egyébként pozitív lett a koronavírustesztje, ezért elhalasztották a kormány új tagjainak tegnapra tervezett beiktatását, többen karanténba kerültek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom