Külföld

Örményországban segít a Hungary Helps

„Humanitárius küldetésünk arra kötelez, hogy szolidaritással odaálljunk a konfliktusok ártatlan, polgári kárvallottjai mellé” – hangsúlyozta hétfői Facebook-posztjában Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára.

Örményországban segít a Hungary Helps
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Azbej bejelentette, a Hungary Helps – Magyarország segít program a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével összesen 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a hegyi-karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját. „Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel” – hangsúlyozta az államtitkár.

Bejegyzésében Azbej reagált azokra a „képmutató nyilatkozatokra”, amelyekben személyében támadták ők, miközben munkatársaikkal és jószolgálati partnereikkel „a segítségnyújtás felelős és hatékony módját” készítették elő. „A hirtelen keresztényvédővé avanzsált politikusok ártatlan emberek tucatjainak tragikus halálát saját politikai érdekeikre felhasználva kérték rajtam számon a nyilatkozatot. A válaszom a Hungary Helps program alapelve: számunkra a tett az első, a szó második” – hangsúlyozta az államtitkár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink