Külföld

Trump közölte, hogy jól van

A koronavírus-fertőzés miatt elővigyázatosságból kórházba vonult Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren közölte, hogy jól van, egyúttal méltatta a Walter Reed kórházban dolgozó orvosokat és ápolókat.

Trump közölte, hogy jól van
A koronavírus-fertőzött Donald Trump jól érzi magát
Fotó: AFP/SAUL LOEB

„A doktorok, a nővérek és mindenki a Walter Reed Egészségügyi Központban és a hozzájuk csatlakozó többiek a hasonlóan hihetetlenül nagyszerű intézményekben, mind fantasztikusak. Hatalmas haladást értünk el az elmúlt hat hónapban ez ellen a ragály ellen. Nekik hála jól vagyok!” - áll az üzenetben.

Objektum doboz

Nem sokkal korábban sajtótájékoztatót tartott a Trump orvosa, aki következetesen tartotta magát ahhoz, hogy az elnök nagyon jól van, és az egyik orvos arról számolt be, hogy azt mondta nekik, úgy érzi, akár most is kisétálhatna a kórházból.

Sean P. Conley az újságíróknak azt mondta, hogy Trump nem kap oxigént és nincs légzési nehézsége. Több forrás azonban több hírügynökségnek is megerősítette, hogy pénteken, a kórházba indulás előtt az elnöknek légzési nehézségei voltak, és a Fehér Házban kapott oxigént. Ezt Conley nem volt hajlandó megerősíteni. Conley később pontosítani is kényszerült nyilatkozatát, mert sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 72 óra telt el azóta, hogy az elnöknél diganosztizálták a vírust, miközben az elnök helyi idő szerint csütörtök éjjel tudatta, hogy pozitív lett a tesztje. Conley később közölte, úgy értette, hogy ez a harmadik nap a diagnózis felállítása óta.

A 74 éves elnököt pénteken szállították kórházba, elővigyázatosságból, miután csütörtök éjjel bejelentette, hogy pozitív lett a teszteredménye neki és feleségének, Melaniának is.

Azóta több republikánus szenátor, az igazságügyi bizottság több tagja is bejelentette, hogy elkapta a koronavírust, ami miatt problémássá válhat Trump legújabb jelöltjének meghallgatása a legfelsőbb bírósági kinevezéshez. Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője szombaton bejelentette, hogy a szenátus minden tevékenységét október 19. utánra halasztják, de a bizottsági munka folytatódik, s így Amy Coney Barrett meghallgatását a tervek szerint meg fogják tartani.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom