Külföld

Orbán gratulált Meloninak

Levélben gratulált Orbán Viktor kormányfő Giorgia Meloninak, az Olasz Testvérek (FdI) elnökének, miután megválasztották az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) pártcsalád elnökének, erről Facebook-oldalán számolt be péntek reggel az olasz ellenzéki politikus.

Orbán gratulált Meloninak
Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője egy korábbi találkozón
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor azt írta, a jelenlegi nyugtalanító időszakban, amikor a világnak súlyos gazdasági, politikai és morális válsággal kell szembenéznie, Európának egységre, gyakorlatias gondolkodásra és bátor harcosokra van szüksége.

A kormányfő kiemelte, Olaszországnak szilárd jobbközép szövetségre van szüksége, amely képes megvédeni az országot a migrációs hullámtól, a hagyományos családi értékek védelmén és a keresztény kultúra megőrzésén munkálkodik. Úgy fogalmazott, Európának egységes jobboldalra van szüksége, és reményét fejezte, hogy Melonival a barátság és a külcsönös tisztelet a jövőben is megmarad. Facebook-posztjában Meloni megköszönte a levelet, és támogatásáról biztosította a magyar miniszterelnököt.

Objektum doboz

Szintén pénteken egyébként újabb halálos fenyegetést kapott Matteo Salvini, a Liga elnöke és családja a közösségi médiában. Az olasz jobbközép szövetség a hétvégén Cataniában tart szolidaritási tüntetést, ahol a migránsokat szállító Gregoretti-hajó tavalyi feltartóztatása miatt áll bíróság elé a volt belügyminiszter, Matteo Salvini.

Kapcsolódó írásaink