Külföld

Nemzetközi elismerés a magyar családpolitikának

Első miniszteri napján, csütörtökön az ENSZ közgyűlésében beszélt a magyar családvédelmi intézkedésekről Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Nemzetközi elismerés a magyar családpolitikának
Novák Katalin
Fotó: MH

Videóüzenetében hangsúlyozta, a magyar kormány azért dolgozik, hogy biztosítsa a feltételeket a kisgyermekes édesanyák számára ahhoz, hogy ne kelljen választaniuk a munka és a család között. „Ezt a célt szolgálja a bölcsődei férőhelyek bővítése és a bölcsődei szolgáltatások folyamatos fejlesztése, a Nők40 program, a nagyszülői gyed, a rugalmas munkaidő lehetősége, de a GYED-Extra is, amelynek köszönhetően akkor sem esnek el az édesanyák a családtámogatási ellátásoktól, ha visszatérnek a munkaerőpiacra” - magyarázta Novák Katalin.

A miniszter hozzátette, a magyar intézkedéseket külföldön is elismeréssel követik.

Az ENSZ közgyűlésében csütörtökön annak alkalmából tartottak magas szintű találkozót, hogy huszonöt éve rendezték meg Pekingben Nők IV. Világkonferenciáját, ahol elfogadták a Pekingi Nyilatkozatot és Cselekvési Programot. Novák Katalin a videóüzenetében ma is releváns, fontos megállapodásnak nevezte a dokumentomot.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink