Külföld

Hillary Clinton tippje az FBI-nak

Trump elleni vizsgálat

Túlságosan is megbízott kollégáiban, de az amerikai szenátus szerdai ülésén vállalta a felelősséget James Comey, az FBI 2017 tavaszán elbocsátott igazgatója, aki beszámolt a Donald Trump kampányának munkatársai és az oroszok közötti feltételezett együttműködés vizsgálata kapcsán.

Kedd este olyan dokumentumok titkosítását oldották fel, amelyek arra mutatnak, hogy a vizsgálat elindítását a demokraták 2016-os elnökjelöltje, Hillary Clinton kampánycsapata kezdeményezte, és a jelölt jóváhagyta. Időközben Pietro Parolin bíborossal, szentszéki államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Vatikán külügyminiszterével folytatott megbeszélést Kínáról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. Pompeót nem fogadta Ferenc pápa, mondván: az amerikai választási kampány idején nincs helye pápai meghallgatásnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom