Külföld

Felszólító levelet küldött Londonnak Brüsszel

Kötelezettségszegési eljárás

Az Európai Bizottság (EB) a kötelezettségszegési eljárás első lépcsőjét jelentő felszólító levelet küldött az Egyesült Királyságnak, mert álláspontja szerint a brit fél megszegte az EU-tagsága megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodásból eredő kötelezettségeit – közölte Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke csütörtökön.

A brit kormány szeptemberben olyan törvényjavaslatot terjesztett be a belső piacáról, amely az elfogadása esetén sértené a Brexit-megállapodás Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyvének rendelkezéseit – jelentette ki Von der Leyen. Az EB szerint az Egyesült Királyság kormánya olyan folyamatot indított el, amely akadályozza a kilépésről rendelkező megállapodás végrehajtását. Londonnak egy hónap áll a rendelkezésére, hogy válaszoljon a levélre. (UT)

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom