Külföld

Teljes katonai mozgósítást rendelt el Örményország

Összecsapások Hegyi-Karabahban

Kihirdették a rendkívüli állapotot, és teljes katonai mozgósítást rendeltek el vasárnap Örményországban, miután összecsapás volt az örmény és azerbajdzsáni haderő között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban.

Jereván közlése szerint az azeri erők vasárnap délelőtt nehéztüzérséggel támadtak célpontokat Hegyi-Karabah területén. Azerbajdzsán szerint viszont akciójuk ellencsapás volt, válasz arra, hogy az örmény támogatást élvező erők azeri célpontokat támadtak a régióban. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Twitteren „súlyos aggodalmának” adott hangot, és felszólította a feleket, hogy haladéktalanul szüntessék be a katonai műveleteket. Recep Tayyip Erdogan török elnököt ezzel szemben támogatásáról biztosította Azerbajdzsánt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom