Külföld

„A Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult”

A Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult - reagált Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton a Facebookon megosztott videójában Fekete-Győr Andrásnak, az ellenzéki párt elnökének korábbi kijelentéseire.

„A Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult”
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ismét az erdélyi magyarság ellen fordult
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Fekete-Győr András pénteken arról beszélt egy videoüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlotta testvérpártjukat, az USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is. 

Zsigmond Barna Pál álláspontja szerint csak magyar jelöltek tudják megfelelően képviselni a romániai magyar közösségek érdekeit.

Azt mondta: ráadásul Fekete-Győr András egy olyan román pártot támogat, amelynek vezetője korrupciós botrányba keveredett, és amely elutasítja az erdélyi magyarság jogegyenlőségét.

„Ne üljenek fel a baloldali provokációnak, a magyar emberek a magyar jelöltekre szavazzanak” - kérte Zsigmond Barna Pál.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Hatalmi harcok a baloldalon

ĀA Soros-féle nyílt társadalom eszméjét követő nyugati országok azokról az értékekről mondtak le, amelyeket Közép-Európa megőrizne – véli a Nézőpont Intézet elemzője