Külföld

Újra román jelölteknek kampányol a Momentum

A Momentum román testvérpártja, az USR-PLUS támogatására buzdít egy videóüzenetben Fekete Győr András, a párt elnöke a vasárnap romániai önkormányzati választások előtt – számolt be a Krónika.

Újra román jelölteknek kampányol a Momentum
Az USR-PLUS támogatására buzdít egy videóben Fekete-Győr András
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az erdélyi hírportál szerint az USR-PLUS Bihar megyei szervezete fizetett Facebook-hirdetésben tette közzé a videót, amelyen Fekete-Győr a párt jelöltjeinek támogatására kéri az erdélyi magyarokat. A pártelnök szerint az USR-PLUS azért dolgozik, hogy „ne legyen korrupció, és ne legyen közpénzlopás Erdélyben, hogy legyen fejlettebb az infrastruktúra, az utak, az iskolák és a kórházak, és hogy legyen Románia szervesen Európa része”.

A videó ide kattintva megtekinthető

Nem ez az első alkalom, hogy a Momentum nem az erdélyi magyar jelöltek támogatására buzdít. A portál felidézte, 2019 novemberében óriási felháborodást váltott ki, hogy Fekete-Győrék nem az RMDSZ-es Kelemen Hunor, hanem az USR-es Dan Barna támogatására biztatták az erdélyi magyarokat. A Krónika szerint most sem fogadta különösebb üdvrivalgás a Momentum akcióját, a kommentekben és a megosztásokban kemény bírálatokat kapott a párt.

Az ominózus videót időközben eltávolították a Facebook-oldalukról.

Kapcsolódó írásaink

Tipikus román kettős mérce

ĀMíg a csíksomlyói búcsút letiltották a hatóságok – azaz a megfutamodó magyar fél – a vírushelyzet miatt, az ortodoxok zarándokolhatnak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom