Külföld

Hollik: A Momentumra nemzeti ügyekben nem lehet számítani

Fekete-Győr András ismét az erdélyi magyar jelöltek ellen kampányol - mondta Hollik István a közösségi oldalán közzétett videóban. 

Hollik: A Momentumra nemzeti ügyekben nem lehet számítani
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Kiemelte: a mostani román önkormányzati választásnak nagy tétje van, Erdélyben sok helyen az a kérdés, hogy továbbra is magyar polgármesterek vezethetik-e településeket.

Amit ebben a helyzetben a Momentum csinál, az egyszerűen szembemegy a magyar nemzeti érdekkel. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ezzel ismét bizonyítja, hogy számára fontosabb liberális szövetségese, mint a magyar nemzeti érdek - értékelt Hollik István.

A kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: az ideológia megelőzi a magyarság ügyét, azaz a Momentumra nemzeti ügyekben nem lehet számítani. 

Hozzátette: ha számukra a 21. századi modern politika azt jelenti, hogy zárójelbe teszik a magyar nemzeti érdeket, akkor „köszönjük szépen, ebből a politikából nem kérünk”.

Hollik István videója Fekete-Győr András bejegyzésével kezdődik, amiben az ellenzéki politikus arról beszél, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlja testvérpártjukat az USR PLUS-t. Azt kéri, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

Korábban - a román elnökválasztás és szlovák parlamenti választás előtt - anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélték, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányoltak a magyarokkal szemben

Objektum doboz

Dömötör Csaba: Egyáltalán kiket képvisel a Momentum?

Kiket képviseltek ti? - tette fel a kérdést Dömötör Csaba a legújabb videójában Fekete-Győr Andrásnak. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig arról beszélt, hogy a Momentumra nem lehet nemzeti kérdésekben számítani. 

Három kérdést tett fel Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum Mozgalom elnökének Dömötör Csaba, a  Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára - derült ki a politikus közösségimédia-oldalára feltöltött videóból.

Objektum doboz

Dömötör azt kérdezte Fekete-Győrtől, hogy mit jelent az románul, hogy legalja? Hogyan néznek majd tükörbe, ha pont miattuk több településen szoros versenyben román jelölt nyer a magyarral szemben?

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom