Külföld

Gyenge vádaskodásnak tartja Kovács Zoltán államtitkár a Politico hazánkat támadó tegnapi cikkét

A Soros-kórus sirámai

A magyar kormányfő portréját formázó vihartérképpel a címlapján jelent meg tegnap a brüsszeli Politico. Orbán Viktorról  hosszabb írást közöltek, amelyben a szerző, Lili Bayer vádolja a magyar kormányt.

Gyenge vádaskodásnak tartja Kovács Zoltán államtitkár a Politico hazánkat támadó tegnapi cikkét
Kovács: Lezárt ügyeket hánytorgatnak fel
Fotó: MH/Purger Tamás

Felveti, hogy az Európai Bizottság jövő hétre ígért, minden tagországot érintő jogállamisági jelentésének lesz-e valódi súlya. Következtetése, hogy a hazánk ellen indult uniós eljárások nem ingatták meg érdemben a kormányt. A cikk végén Judit Sargentini úgy fogalmaz, hogy előbb kellett volna cselekedniük, de talán még most sem késő, ha összefognak a tagállamok. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (képünkön) szerint a cikk a szerző baloldali aktivizmusának inkorrekt maszlaga. „Az írás néhány szokásos liberális, Orbán-ellenes siralom után rögtön el is árulja, hogy mi a probléma mind a cikk, mind a baloldal érveivel: hogy csak vádak, ezeket pedig illene bizonyítani” – jegyezte meg. Bizonyítékok helyett Kovács szerint csak a Soros-kórus idézeteit sikerült összeszedni. Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon azt írta, ismét hazánkat akarják befeketíteni a liberális médiában, azonban a 2010 óta képviselt, keresztény-konzervatív elveknek köszönhetően Magyarország már nem követője, hanem formálója az európai politikának.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom