Külföld

Kvótát követelnek a balliberálisok

Az Európai Bizottság előző nap bemutatott migrációs paktumát véleményezték az Európai Parlament alapjogi (LIBE) bizottságának tagjai csütörtök reggel.

Kvótát követelnek a balliberálisok
Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) ülése
Fotó: AFP/Philipp von Ditfurth

Roberta Metsola, az Európai Néppárt máltai képviselője a helyes irányba tett lépésnek nevezte a javaslatot Hangsúlyozta, elfogadhatatlan, hogy a visszautasított menedékkérők kétharmada még mindig az unióban tartózkodik.

A szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és szélsőbaloldali képviselők különböző hangsúlyokkal, de nagyon hasonló véleményeket fogalmaztak meg. Többen kifogásolták, hogy a paktum nagy hangsúlyt fektet az elutasított migránsok visszaküldésére, de túl keveset a migránsok szétosztására és a legális bevándorlásra.

A svéd szélsőbaloldali Malin Björk szerint egyáltalán nem nevezhető szolidaritásnak a migránsok visszaküldésében való közreműködés. Szerinte a V4-ek biztosan ezt a módját választják majd a segítségnek, míg a többi ország befogadja a migránsokat.

A spanyol bevándorlásellenes VOX politikusa, Jorge Buxadé szerint csak úgy lehet felvenni a harcot az emberkereskedelem ellen, ha az EU egyértelműsíti, aki illegálisan lép a területére, nem maradhat ott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom