Külföld

„Ursula von der Leyen kompromisszumos megoldást szeretne”

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy látja, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kompromisszumos megoldást szeretne a migráció kezelésére, mert az új migrációs paktum igyekszik minden tagállam álláspontját tükrözni.

„Ursula von der Leyen kompromisszumos megoldást szeretne”
Deák Dániel: A javaslat elfogadása hosszú idő lesz
Fotó: MH

Az elemző csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a javaslat elfogadása hosszú idő lesz, várhatóan a jövő év első felében sem történik meg, mert sok a nyitott kérdés, amelyet meg kell tárgyalni, és a koronavírus-járvány miatti leterheltség is hátráltató tényező.

Emellett egyes tagállamok már most jelezték, hogy jelenlegi formájában nem fogják elfogadni a javaslatot, és az Európai Parlament is nagy valószínűséggel alakítani akar majd rajta a bevándorláspárti tagállamok oldalára - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom