Külföld

Nő a bevándorlás elutasítottsága

Világszerte csökkent a migránsok befogadása iránti hajlandóság - számolt be szerdán az osztrák Die Presse a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

Nő a bevándorlás elutasítottsága
Nem csökken a migrációs nyomás Olaszország déli és északi részén sem, a járványügyi intézkedések betartása egyre nagyobb gondot jelent
Fotó: AFP/Dario Pignatelli

A Gallup Institute 145 országban 140 ezer interjút készített, a közvélemény-kutató által kidolgozott számítás szerint a hajlandósági mutató a 2016-os 5,34-ről 5,21-re csökkent tavaly. A migránsok befogadására legkevésbé hajlandó országok Észak-Macedónia, Magyarország és Szerbia. A bevándorlásra pedig leginkább Kanada, Izland és Új-Zéland nyitott.

Az általános csökkenéshez nagyban hozzájárult a Gallup szerint a latin-amerikai mutatók alakulása. Peruban, Ecuadorban és Kolumniában például lényegesen csökkent a bevándorlók iránti nyitottság, amióta tömegek indultak meg Venezuelából.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom