Külföld

Ferenc pápa: Folytatnunk kell a felkészülést

A szentatya üzent a magyaroknak

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés folytatását szorgalmazta Ferenc pápa tegnap a Szent Péter téren mondott beszédében.

A kongresszusnak idén szeptemberben Magyarország adott volna otthont, de a járvány miatt egy évvel elhalasztották, így 2021. szeptember 5–12. között rendezik meg. A katolikus egyházfő köszöntötte a magyar katolikus egyház tagjait és a magyarországi hívőket, valamint mindazokat, akik hittel és örömmel várják a vallási eseményt. Hangsúlyozta: lélekben tovább folytatódik a kongresszusra való együttes felkészülés, az oltáriszentségben találva meg az egyház forrását és küldetését. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek tegnapi videóüzenetében elmondta, az eucharisztia iránti vágy uralta az elmúlt időszakot, és reményét fejezte ki, hogy jövőre együtt ünnepelhetnek majd a világ minden tájáról érkező hívők.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom