Külföld

A stabilitás megőrzése a cél az RMDSZ szerint

Választások Romániában

A folytonosság fontosságát hangsúlyozta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ)elnöke Szatmárnémetiben, kampánykörútjának szombati állomásán.

Rámutatott, hogy az országos politika instabilitása negatív hatással van az országra. Emlékeztetett: az elmúlt nyolc évben Romániának tíz kormánya volt, ennek következtében nem sikerült lehívni azokat az EU-s pénzforrásokat, amelyeket az országnak szántak. Megjegyezte: pont az infrastrukturális beruházások hiúsultak meg a kormányválságok miatt, viszont megyei szinten, köszönhetően a stabil önkormányzatoknak, sikerült lehív­ni a regionális pénzforrásokat. Kijelentette: az RMDSZ központi vezetése nem kíván beleszólni abba, hogy a szövetség tagjai milyen helyi megállapodásokat kötnek. Személy szerint azt tekinti a legfontosabbnak, hogy mindenütt működő önkormányzatok jöjjenek létre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom