Külföld

Nem zavarja Washingtont a Brexit-törvénytervezet

Bizalom Londonban

„Változatlan a bizalmunk az Egyesült Királyságban, tisztában vagyunk a helyzet összetettségével” – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban, ahol brit kollégájával, Dominic Raabbal tartott közös sajtótájékoztatót szerdán.

A washingtoni diplomácia vezetője annak kapcsán mondta ezt, hogy a brit kormány olyan törvénytervezetet nyújtott be, amely ellentmond az Európai Unióval kötött Brexit-megállapodásnak. Ami az amerikai–brit kereskedelmi tárgyalásokat illeti, Pompeo rendkívül elégedettnek mondta magát. Dominic Raab kifejtette: „Az Egyesült Királyság jelenleg védekező pozícióban van az EU lépéseivel szemben.” Pompeo azt is kijelentette: az amerikai kormányzat visszatér az ENSZ-be, hogy rábírja a világszervezetet az Irán elleni szankciók újbóli foganatosítására.

Kapcsolódó írásaink

Képmutatás Brüsszelben

ĀHidvéghi: A baloldal visszaél a jogállamiság fogalmával, és politikai zsarolóeszközzé alacsonyítja, amely erősíti a megosztottságot az unióban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom