Külföld

Továbbra is káosz uralkodik Leszbosz szigetén

Bekeményít Görögország

Szigorításokat vezetett be a görög kormány annak érdekében, hogy a múlt héten leégett Moria menekülttábor korábbi ellátottjai vonuljanak be az ideiglenes táborba.

Nótisz Mitarákisz bevándorlásügyi miniszter bejelentette, jövő hétfőtől csak azoknak dolgozzák fel a menedékkérelmét, akik a táborban lesznek. Angela Merkel német kancellár a szerdán tartandó kormányülésen kívánja megtárgyalni, hogy országa hány bevándorlót fogadjon be. Menczer Tamás külügyi államtitkár tegnap a Facebookon azt írta, a migráció már nem kizárólag biztonsági kockázatot jelent, hanem komoly egészségügyi veszélyt is, a magyar álláspont pedig változatlan: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van. (SI)

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom