Külföld

Merkel: Erősödik a zsidóellenesség Németországban

Virágzik a zsidó élet Németországban, a zsidók elleni gyűlölet viszont az egész ország szégyenére egyre láthatóbban mutatkozik meg – közölte Angela Merkel kedden Berlinben.

Merkel: Erősödik a zsidóellenesség Németországban
A német kancellár a legnagyobb németországi zsidó társadalmi szervezet, a Németországi Zsidók Központi Tanácsa (ZDJ) alapításának 70. évfordulóján tartott ünnepségen mondott beszédet
Fotó: Bernd von Jutrczenka / POOL /

A német kancellár a legnagyobb németországi zsidó társadalmi szervezet, a Németországi Zsidók Központi Tanácsa (ZDJ) alapításának 70. évfordulóján tartott ünnepségen felszólalva kemelte: a zsidóság Németország fontos alkotórésze.

Merkel szerint a ZDJ az egykori Nyugat-Németországban és az ország újraegyesítése óta eltelt harminc évben is eredményesen fogta össze a zsidó közösséget, és megbízható partnerként működött együtt a politika szereplőivel. Azonban, mint mondta, a közösség életéhez aggasztó módon hozzátartozik az egyre gátlástalanabbul megmutatkozó antiszemitizmus és rasszizmus is. Az antiszemitizmus támadás az emberi méltóság ellen, amivel szemben a legnagyobb határozottsággal fel kell lépni – mondta a kancellár.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom