Külföld

Folytatja Soros embere

„Álcázott lobbigépezetek” – kiosztotta Gerald Knaust a közösségi oldalán Kovács Zoltán

Szópárbaj alakult ki a hétvégén a Twitter közösségi oldalon Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár és Gerald Knaus, az Európai Stratégiai Kezdeményezés (ESI) nevű elemzőközpont és lobbiszervezet osztrák elnöke között.

Folytatja Soros embere
Kovács Zoltán: Egy demokratikusan megválasztott kormány ellen zajlik kampány
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Utóbbit George Soros európai karmestereként emlegetik a sajtóban. Kovács azt írta, hogy a magyar kormánynak van egy prominens, Soros által pénzelt ellenzéke a nemzetközi arénában, amelynek tagjai nem kormányzati szervezeteknek (NGO-knak) álcázzák magukat, de valójában fizetett lobbigépezetek.

Knaus összeesküvős-elméletnek nevezte az államtitkár bejegyzését. Kovács emlékeztette, hogy nem összeesküvésről, hanem nemzetközi kampányról írt, amiről egyébként maga Soros is beszélt már. „Soros által pénzelt szervezetek lobbiztak az amerikai kormánynál és Brüsszelben Magyarország ellen. Ez egy Soros által fizetett politikai erőfeszítés egy demokratikusan megválasztott kormány aláásására” – írta. Knaus egyébként az elmúlt napokban főleg arra használta a Twitterét, hogy nyomást gyakoroljon európai kormányokra, fogadjanak be migránsokat a leégett leszboszi táborból.

Szombaton befejeződött a Magyar Nemzet cikksorozata, amelynek utolsó részében az Európai Külügyi Tanácsról (ECFR) írtak, ahol George Soros és fia, Alexander, valamint Gerald Knaus, fizetett lobbisták és egy sor magyar balliberális politikus útja keresztezi egymást. Az ECFR magyarjai közül többen felbukkannak abban a balliberális adatgyűjtő hálózatban, amelynek egyik kulcsintézménye az állami forrásból működő ELTE Társadalomtudományi Kara – írták. Az ECFR tagjai, és a hálózatban érintettek Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kabinetfőnökei, Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor, és Dessewffy Tibor, Gyurcsány egykori tanácsadója is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom