Külföld

Ausztriában is aktív Soros embere

Knaus a Twitteren és a médiában gyakorol nyomást

Magyarország támadása mellett a bevándorlás szításában is élen jár a Soros-hálózat. Az osztrák sajtóban is Gerald Knaus kampányolásáról cikkeztek.

Az osztrák közmédiában is nyilatkozott kedd este Gerald Knaus, az Európai Straté­giai Kezdeményezés (ESI) elnöke azzal kapcsolatban, hogy előző nap leégett a túlzsúfolt Moria migránstábor Leszboszon. A George Soros által támogatott szervezet vezetője az osztrák és a német vezetéstől is azt követelte, hogy vegyenek át migránsokat Görögországból.
Knaus javaslataira felfigyelt az osztrák jobboldali Wochenblick portál is, amely azt írta, „Soros bizalmasa migránsok ezreinek betelepítését követeli”. Mint közölték: az osztrák közmédia, az ORF annak ellenére is megbízható „migrációs szakértőként” szólaltatja meg Knaust, hogy hazánkban a sajtó napok óta arról ír, milyen mértékben támogatja őt és az ESI-t Soros. A portál szerint Knaus erősen manipulatívan beszélt a görögországi helyzetről, a táborral kapcsolatban felvetette, vajon a Moriában tartózkodó férfiak, nők és gyerekek örökre ott ragadnak-e a szigeten, mintha a tábor olyan lenne mint Guantánamo, csak menekülteknek. A Wochenblick szerint ez a megfogalmazás önmagában is túldramatizált, annak fényében pedig pláne, hogy a tábor egyes részeit iszlamisták irányítják. A portál hangsúlyozta: az EU–török migrációs egyezmény nem vet fel más megoldást a helyzetre, mint hogy osszák szét a migránsokat az unióban, akkor is, ha az húzóerővel bír a útrakelőknek.

A Magyar Nemzet tegnap felidézte, hogy Knaus és az ESI a koronavírus-járvány alatt is aktívan támadta Magyarországot, a külföldi sajtómegjelenéseket nézve pedig egyértelmű, hogy „Soros hálózatának kulcsemberei néhány nap alatt képesek telekürtölni vádjaikkal – kis túlzással – a fél világsajtót”. A lap szerint Knaus „harctérré” tette a Twitter-profilját is, tavasszal rendszeresen sürgette, hogy vonják meg az uniós támogatásokat hazánktól.

Nem az NGO- és lobbihálózat az egyetlen terepe Soros támadásainak. A V4NA hírügynökség arról írt, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) az elmúlt tíz évben többször is elfogult döntéseket hozott, korábban pedig kiderült egy tanulmányból, hogy az EJEB bírái közül huszonketten is közvetlen kapcsolatban álltak Soros-szervezetekkel. Áprilisban például az EJEB egyik szekciójának elnökévé a bolgár Yonko Grozevet tették meg, aki korábban a Soroshoz köthető European Rights Centre munkatársa és a Nyílt Társadalom Intézet felügyelőbizottságának tagja volt Szófiában.

Kapcsolódó írásaink