Külföld

Soros embere ismét üzent

Bevándorlók betelepítését követeli Gerald Knaus

Ötezer újabb migránst hozatna Németországba Gerald Knaus, a Soros-hálózat egyik vezető személyisége. Évek óta kampányol Magyarország ellen, és a félretájékoztatástól sem riad vissza.

A migrációs válság kezelésével kapcsolatban ötletel, valamint a témában írt, hamarosan megjelenő könyvét promotálja Twitter-profilján Gerald Knaus, az Európai Stratégiai Kezdeményezés (ESI) nevű elemzőintézet és lobbiszervezet vezetője, akinek hazánk elleni, bevándorláspárti támadásairól lapunk is beszámolt.

A Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborban történt tűzesettel kapcsolatban tegnap konkrét lépéseket javasolt Németországnak: vegyenek át ötezer migránst Görög­ország szárazföldi táboraiból és más uniós országokat is sürgessenek, hogy tegyenek így. A felszabadult helyekre ezután, mint írta, Görögország átvihetné a Moria táborban feltorlódott embereket. Emlékezetes, az ESI volt az értelmi szerzője a 2016-os EU–török migrációs megállapodásnak, és azóta is nagy befolyással bírnak a német és európai politikára. Knaus a fent említett javaslatait kijelentő módban írta a Twitteren, követői között okozott is némi bizonytalanságot, hogy a saját ötleteiről beszél vagy a berlini kormány tényleges döntéseiről. A Magyar Nemzet tegnapi cikkében folytatta George Soros „karmesterének” bemutatását, feltárta, hogy „az anyagi mellett milyen ideológiai motivációk miatt teszi ezt, miként hamisítja meg Orbán Viktor mondatait, és próbálja a kormányfőt egy náci-szélsőjobbos karakterként bemutatni”. A lap felidézte, Knaus a 2018-as parlamenti választások előtt azt nyilatkozta a hazánk elleni kampányban nagy szerepet játszó The New York Timesnak: „A legrosszabb rémálom vált valóra azzal, hogy az orbánizmus terjed.” Nem ez volt az első támadása, hiszen már 2016-ban, a kvótareferendum kapcsán is bírálta a magyar kormányt, egy Economist-interjúban például úgy fogalmazott: Orbán szélsőjobbos vírust terjeszt Európa politikai centrumában.

A lap arra is rámutatott, hogy Knaus kedvelt módszerei közé tartozik a ferdítés és félremagyarázás, Orbán Viktor 2015-ös kötcsei beszédét idézve például többször is szándékosan kiforgatta a kormányfő szavait az emberi jogokról. A cikk felidézte: „Knaus maga nyíltan bevallotta a Twitter-oldalán, hogy politikai nyomásgyakorlásra, a pénzek megvonására, valamint az Európai Unió Bíróságának megerősítésére, azaz az utóbbi ítéleteinek feltétlen kikényszerítésére van szükség Magyarországgal szemben.” A lap úgy tudja, az ESI munkatársai már 2018 szep­temberében feladatul kapták, hogy gyűjtsenek adatokat térségünk országainak korrupciós ügyeiről, amelyek aztán publikálhatók a nemzetközi sajtóban.

Kapcsolódó írásaink