Külföld

Uniós vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor

A soron következő uniós csúcstalálkozót előkészítő megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt, és a luxemburgi miniszterelnökkel szerda este - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Uniós vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor
Orbán Viktor kormányfő a soron következő uniós csúcstalálkozót előkészítő megbeszélést folytat Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt és a luxemburgi miniszterelnökkel a Karmelita Kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A videókonferencia keretében lezajlott egyeztetés célja a szeptember végi brüsszeli EU-csúcs témáinak alaposabb előkészítése, megvitatása volt - tette hozzá.

Az Európai Tanács tagjai tárgyaltak a török-görög tengerjogi vitáról, mely a Földközi-tengeri földgázkészletek ügyében robbant ki.

Objektum doboz

Beszéltek a Kínához fűződő kapcsolatokról is, arra figyelemmel, hogy az uniós intézmények és Kína vezetői még ebben a hónapban hivatalos tárgyalást tartanak; a csúcstalálkozó részben a koronavírus-járvány miatt korábban elmaradt EU-Kína csúcs „pótlásának” tekinthető - emelte ki a sajtófőnök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom