Külföld

Szavazásra biztat Berlusconi

„Aki nem megy el szavazni, az a jelenlegi alkalmatlan és veszélyes kormány cinkosává válik” – üzente Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a milánói San Raffaele kórházból, ahol koronavírus-fertőzés nyomán kialakult tüdőgyulladása miatt kezelik.

Szavazásra biztat Berlusconi
Silvio Berlusconi
Fotó: Manuel Romano / NurPhoto

A Forza Italia elnöke betegsége ellenére is visszatér a választási kampány harcmezejére, mivel attól tart, hogy a választók távol maradnak az urnáktól. Berlusconi telefonon kapcsolódott be a Valle d’Aosta-i kampányba, hogy jókívánságait fejezze ki a jobbközép közös jelöltjének. Beszélt pártja szenátoraival is, akikkel tudatta, hogy jobban van.

Berlusconi a koronavírus-járvány hatásait kezelő uniós helyreállítási alap felhasználásával kapcsolatos terv kidolgozását sürgette politikusaitól. Hangsúlyozta, Giuseppe Conte-vezette kormánynak nincsenek a gazdaságélénkítésre vonatkozó hosszútávú tervei. Alberto Zangrillo, a milánói San Raffele kórház intenzív osztályának vezetője biztatónak nevezte a 84 éves Berlusconi állapotát.

Kapcsolódó írásaink

Bízik a diadalmenetben Matteo Salvini

ĀOlaszország déli és északi részén is tarthatatlan a helyzet, az illegális bevándorlóknem akarnak karanténban maradni, gyakoriak az összetűzések a táborokban