Külföld

Megtámadták kampánykörútján Matteo Salvinit

Fizikai erőszak érte szerdán Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét a toszkán kampánykörútján.

Megtámadták kampánykörútján Matteo Salvinit
Matteo Salvini közölte, nem sérült meg a támadásban, és folytatja a kampányt
Fotó: AFP/NurPhoto/Alessandro Bremec

Egy húszéves kongói származású nő, aki a tömegben a szenátor mellé férkőzött, felhasította a politikus ingjét és letépte a nyakában lévő rózsafüzért.

A rendfenntartó erők azonnal letartóztatták az elkövetőt és megállapították, hogy nem volt beszámítható pszichés állapotban.

„Minden rendben, jól vagyok. Bárkinek lehet eltérő véleménye, de a politikába nem férkőzhet be az erőszak. Bármikor vásárolhatok új inget, a rózsafüzért, amit egy plébánostól kaptam ajándékba, azonban nem tudom pótolni” – reagált Salvini, aki folytatja a kampányt.

Kapcsolódó írásaink

Bízik a diadalmenetben Matteo Salvini

ĀOlaszország déli és északi részén is tarthatatlan a helyzet, az illegális bevándorlóknem akarnak karanténban maradni, gyakoriak az összetűzések a táborokban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom