Külföld

Heiko Maas szerint több jel is az oroszokra mutat, Moszkva a németeket vádolja

Navalnij-ügy

Sok jel utal arra, hogy az orosz állam áll az Alekszej Navalnij elleni, Novicsok harci idegméreggel elkövetett támadás mögött – mondta a német külügyminiszter vasárnap.

Heiko Maas kiemelte: ha az orosz kormánynak nincs köze az orosz ellenzék vezetőjének megmérgezéséhez, akkor ezt igazolnia kell tényekkel. Hozzátette, az ultimátumok nem segítenek, de ha nem lesz előrelépés, tárgyalni kell az uniós közös válaszról. Németországban szankcióként az Északi Áramlat 2 gázvezeték építésének leállítását vetette fel több vezető politikus. A német rágalmakra hamarosan érkezett orosz válasz. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint Berlin „kettős játékot játszik”, mivel egyszerre sürgeti a nyomozást az ügyben, ugyanakkor nem válaszol Moszkva adatigénylésére. Közleményt adott ki továbbá az orosz külügy a vegyifegyver használatának vádjára is. Közölték: a Novicsok idegméreggel több nyugati ország és a NATO-labor is dolgozott éveken át.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom