Külföld

Palesztina az amerikai béketervet, az arab világ az Emírségeket bírálja

Közeledés helyett konfliktus

„Sosem fogunk tárgyalóasztalhoz ülni, hogy megvitassuk Donald Trump amerikai elnök béketervét, amely a palesztin kérdés felszámolását célozza” – hangoztatta Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke.

Hozzátette, csak az ENSZ által felügyelt békekonferencián hajlandók részt venni, amelynek végén a világszervezet Biztonsági Tanácsának határozatával garanciát vállal a palesztinok jogainak megvédésére. Megerősítette, továbbra is ellen fognak állni Izrael annexiós törekvéseinek a Jordán folyó mentén. Az ügy előzménye, hogy augusztus 13-án Washington közvetítésével az Egyesült Arab Emírségek külön megállapodást kötött Izraellel, hogy normalizálják kapcsolataikat. Emiatt több muszlim ország is felháborodását fejezte ki, köztük Pakisztán és Törökország is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom