Külföld

Trump kontra Biden

Amerikai elnökjelölti beszédpárbaj az erőszakossá váló tüntetések árnyékában

Elítélte az amerikai városokban dúló erőszakot, és Donald Trump elnököt (képünkön) okolta érte Joe Biden demokrata elnökjelölt Pittsburghben mondott beszédében.

Trump kontra Biden

A fosztogatás és gyújtogatás „nem tüntetés, hanem törvénytelenség” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy az erőszak nem hoz változást, csak pusztít, és nincs köze az egykori polgárjogi mozgalmakhoz. „Építkeznünk kell” – hangoztatta. Kiemelte, hogy az erőszak „Donald Trump Amerikájának” terméke, az elnök éveken át szította az indulatokat, és most képtelen megbirkózni velük. Álláspontja szerint az elnök „képtelen” igazat mondani, szembenézni a tényekkel és összefogni a nemzetet. Biden bejelentette, hogy kampánykörútra indul a csatatér államokba. Donald Trump a Fehér Házban tartott hétfő esti sajtókonferenciáján kijelentette: az egyes amerikai városokban uralkodó erőszakot a rendőrség szerepét kicsinyítő szélsőbaloldali politikusok szítják. Az elnök hangsúlyozta: demokrata párti kihívója, Joe Biden „erkölcsi támogatást” nyújtott az erőszakba torkolló tüntetéseken felbukkanó vandáloknak. A sajtókonferencián Trump elmondta: eddig több mint 200 erőszakos tüntetőt tartóztattak le különböző városokban. Trump Megerősítette, hogy kedden a wisconsini Kenosha városba látogat, az állam demokrata kormányzója, Tony Evers határozott kérése ellenére. Elmondta: azért nem látogatja meg a hátba lőtt Jacob Blake családját, mert ők csak ügyvéd jelenlétében hajlandóak vele találkozni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom