Külföld

Óva intette utódjelöltjeit a CDU-elnök

Európát meg kell védeni a korlátlan bevándorlástól a Német Szociáldemokrata Pártból kizárt Thilo Sarazzin szerint

Felszólította a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) távozó elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer az utódjelöltjeit, hogy a pártvezetésért folyó küzdelem során viselkedjenek felelősségteljesen.

Óva intette utódjelöltjeit a CDU-elnök
Annegret Kramp-Karrenbauer felelősségteljes viselkedést kér
Fotó: AFP/Axel Schmidt

Az egyének felelőssége, ha a folyamat romboló versenybe fordul át – jelentette ki a ZDF német köztelevíziónak adott interjúban a politikus, hozzátéve: minden jelöltnek mérlegelnie kell, valóban alkalmas-e magasabb vezetői felelősség vállalására.

A CDU új elnökét a tervek szerint december elején választják meg a párt stuttgarti konferenciáján, amennyiben a járványhelyzet ezt engedi.

A pártelnöki székért Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália tartomány kormányfője, Friedrich Merz, a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője, valamint Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke verseng.

A július végén a Német Szociáldemokrata Pártból (SPD) kizárt Thilo Sarazzin új könyvében az emberiség történelme során lezajlott migrációs folyamatokat vizsgálja. A publikáció kapcsán Sarazzin a The European hírportálnak adott interjúban azt mondta: a bevándorlás ritkán zajlott le békésen, és szinte mindig hátrányos hatással volt a helyi lakosság számára. „A sikeres társadalmak, kultúrák és államok ezért ellenálltak a nemkívánatos migrációnak, és szabályozták a bevándorlást” – tette hozzá, példaként hozva fel Kínát, a Római Birodalmat és az ókori Egyiptomot.

A politikus szerint olyan migrációs politikára van szükség, amely megvédi Európát a korlátlan bevándorlástól. Mint mondta, főleg az afrikai és a nyugat-ázsiai országok jelentenek problémát a lakosság gyors gyarapodása miatt. Sarazzin egyébként az elmúlt években több könyvet is megjelentetett az iszlamizációról, a bevándorlók integrációjának kudarcáról.

Kapcsolódó írásaink

Megváltoztatta Európát Angela Merkel kudarca

ĀHiába ígérte a menekültválság tetőzésekor a német kancellár, hogy „meg tudjuk csinálni”,az uniós migrációs politika romokban, a bevándorlás pedig azóta is súlyos probléma