Külföld

Kölcsönös vádaskodás az amerikai káosz miatt

Nincs több tájékoztatás

Donald Trumpra próbálták hárítani a felelősséget a zavargásokért a vasárnapi politikai vitaműsorokban megszólaló demokrata párti politikusok.

Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke a CNN hírtelevíziónak azt állította: Trump szándékosan szítja az erőszak lángjait, hogy ezzel segítse a választási kampányát. Több demokrata arra szólította fel az elnököt, hogy szóljon a tüntetőkhöz, és fogalmazzon meg békességre szólító üzenetet. Az elnök közben Twitterén a demokrata városvezetőket okolja a káoszért és a rendbontásért, és kijelentette, ha Ted Wheeler polgármester nem tesz rendet Portlandben, akkor a Nemzeti Gárda fogja ezt megtenni. Időközben kiderült, hogy az Országos Hírszerzési Igazgatóság vezetője, John Ratcliffe arról értesítette a kongresszust, nem ad többé személyes tájékoztatást a törvényhozóknak az elnökválasztás biztonságáról, ugyanis ezen bizalmas információkat többször is szinte azonnal kiszivárogtatták. Joe Biden bírálta, Donald Trump jogosnak nevezte a döntést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom