Külföld

Orbán Viktor részt vesz a bledi fórumon

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután a szlovéniai Bledbe utazott, ahol részt vesz a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor részt vesz a bledi fórumon
Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Janez Jansa szlovén kormányfő Bledben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Viven Cher

Elmondta: az idei konferenciát a koronavírus utáni világ kihívásai és lehetőségei, valamint a brexit jegyében tartják meg számos ország állam- és kormányfője részvételével.

A hétfő délelőtti, angol nyelven zajló fórumon Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke, Andrej Babis cseh, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Plenkovic horvát és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök személyesen, Giuseppe Conte olasz kormányfő, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója pedig online kapcsolaton keresztül cserélnek eszmét a szomszédsági, regionális és globális ügyekről.

Orbán Viktor miniszterelnök a szlovéniai Bledben
Orbán Viktor miniszterelnök a szlovéniai Bledben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A sajtófőnök hozzátette: a bledi fórum eseményei hétfőn élőben követhetők lesznek a https://bledstrategicforum.org honlapon.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a cseh, a horvát és a szlovén miniszterelnökkel, valamint a szlovéniai magyarság képviselőivel.

Kapcsolódó írásaink