Külföld

Emelkedik a Kanári-szigetekre érkező menedékkérők száma

Tovább vesztegel a Sea-Watch 4

Az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében a marokkói hatóságok tavaly szeptember óta elszállítják az afrikai állam északi részéről a migránsokat, hogy megakadályozzák a bevándorlók útnak indulását Európa felé.

A menedékkérőket ez viszont nem állítja meg, sokan egy hosszabb és még veszélyesebb útvonalon a Kanári-szigeteket veszik célba – mondta a France 24 televíziónak Txema Santana, a spanyol Menekült Segélyezési Bizottság munkatársa. A spanyolországi szigetekre idén augusztus 16-ig a hivatalos adatok szerint 3448 migráns érkezett. Még szerdán az olasz parti őrség a Sea-Watch 4 civil mentőhajóról Szicíliára vitt egy sérült kisfiút. Az olaszországi sziget közelében kedd óta állomásozó hajón több mint kétszáz migráns tartózkodik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom