Külföld

Elutasítja az önkényes szankciókat Varga Judit

Nem köti össze a jogállamisággal az uniós források kifizetését az a megállapodás, amely az Európai Tanács legutóbbi ülésén született az uniós keretköltségvetésről és a helyreállítási alapról – hangsúlyozta a Budapester Zeitungnak Varga Judit igazságügyi miniszter.

Elutasítja az önkényes szankciókat Varga Judit
Varga Judit
Fotó: MH

Mint mondta, az elfogadott szövegben világosan pénzügyi természetű feltételrendszerről van szó a költségvetés védelmében, nem politikairól. Egy működő feltételrendszerhez egyértelmű normákra és definíciókra van szükség – emlékeztetett.

Varga szerint már most is kifinomult rendszer ellenőrzi a források kifizetését, amit szükség esetén lehet ugyan fejleszteni, de nem olyan homályos fogalmak bevezetésével, mint az „általános jogállamisági hiányosságok”.

A miniszter arról is beszélt, hogy az Európai Parlament a nemzetállami vezetőket tömörítő Tanáccsal szemben a problémákat gyakran nem megoldja, hanem generálja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom